A három legnagyobb magyar szakszervezet fúziójáról tájékoztatta a debreceni tagokat a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke – írja a dehir.hu.


   A Méliusz Könyvtár folyóirat olvasójában tartották a  fórumot. Azért ott, mert a tanácskozás házigazdája a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete volt. A szervezet elnöke jobb és hatékonyabb működést vár az integrációtól.

   - Több jó szakembert tudunk megnyerni akár társadalmi munkásként, közreműködőként, akár alkalmazottként. Ez azért fontos, mert meglehetősen gyengének látom magunkat a továbbképzésben – mondta Földiák András, a KKDSZ elnöke.

   A KKDSZ-t is soraiban tudó Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke azt mondta, ha létrejön a csaknem 200 ezer tagot tömörítő három érdekvédelmi szervezet, a SZEF, az MSZOSZ és az Autonóm Szakszervezetek  Szövetsége akkor az az összes munkavállalónak segítene.

   - Ha a három, a szervezett munkavállalók több mint a felét tömörítő szakszervezet egyesíti anyagi és szellemi erőforrásait, az az összes érintett munkavállalónak és meggyőződésem, a szakszervezeten kívüli dolgozóknak is előnyt jelenthet.

   Novemberben véglegesítik az együttműködés részleteit, s várhatóan december hatodikán egyesül a három szakszervezet.

Forrás: dehir.hu

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Wednesday the 24th. .