Meghatározatlan időre szóló általános sztrájkba lépnek november 28-án az egészségügyi dolgozók – jelentette be a Sanitas szakszervezeti szövetség alelnöke.


Marius Sepi elmondta, kérik a szaktárca vezetőjének a lemondását is, mivel egyetlen követelésüket sem oldotta meg a munkakonfliktus októberi kirobbantása óta. A többnyire ápolókat tömörítő Sanitas alelnöke szerint az akcióhoz az orvosok szervezetei is csatlakoznak. Az érdekvédelem addig is nyitott a tárgyalásokra.

November másodikán mintegy négyezer egészségügyi dolgozó vonult fel Bukarestben. Követeléseik között szerepel az ágazat költségvetései részesedésének emelése az országos bruttó termék 6 százalékára, a magán- és közszférában dolgozók szakmai függetlenségét szavatoló törvénykezés elfogadása, a szakma sajátosságait figyelembe vevő bérezési törvény kidolgozása, valamint az orvosok és ápolók becsületét sértő kormányzati támadások beszüntetése.

A Dr. Ioan Cantacuzino orvosi szakszervezet elnöke, Florin Chirculescu közölte, csatlakoznak az ápolók tiltakozásához, mert nem akarnak cinkosai lenni a közegészségügyi rendszert veszélyeztető kormányzati politikának.

Forrás: nol.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Thursday the 25th. .