A kormány továbbra is elkötelezett a szociális életpálya bevezetése mellett, ezért folytat a minisztérium az ágazati szakszervezetekkel közel egy éve folyamatos tárgyalásokat - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere miután hivatalában fogadta a szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátó rendszerben foglalkoztatott szakemberek képviselőit.


A szociális életpálya bevezetésének célja, hogy hosszútávon kiszámítható, kiegyensúlyozott, a szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátó rendszerben foglalkoztatottak munkáját anyagi és erkölcsi értelemben is jobban elismerő rendszer jöjjön létre. A szakszervezeti vezetők beszámoltak arról, hogy a szociális ágazat alacsony bérei komoly feszültséget jelentenek a szakmában.

A megbeszélésen a miniszter kiemelte, hogy a szociális ágazatban dolgozók keresetének növelésére, valamint a végzettséget és a munkatapasztalatot figyelembe vevő bérrendezésre irányuló törekvéseket a minisztérium méltányosnak ítéli. A felek megerősítették abbéli szándékukat, hogy együttműködnek a fennmaradt kérdések mielőbbi tisztázásában annak érdekében, hogy a tervezet mihamarabb a kormány elé kerülhessen.

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)/EMMI

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Saturday the 27th. .