A Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség (SÉSZ) egészségügyi-szakmai szempontból is veszélyes lépésnek tartja a Raul Wallenberg Egészségügyi Szakközépiskola és Szakiskola megszüntetéséről, feldarabolásáról szóló terveket!

Ma már nincs olyan nap, hogy ne essen szó a sajtóban a magyar egészségügy siralmas helyzetéről. Mindenki tudja, hogy nincs elég szakképzett ápoló Magyarországon.

Egy ilyen döntéssel azoknak az utolsó elszánt fiataloknak is elveszik a kedvét e hivatás választásától, akik még látják ennek a sok lemondással járó ápolói, gondozói pályának a szépségét!

Milyen ésszerű indoka lehet egy magas szakmai színvonalon működő tanári kar szétverésének? Miért kell az ott tanuló diákokat és az oda éppen felvételizni kívánó nyolcadikosokat és szüleiket elrettenteni az egészségügyi hivatás választásától?

Vajon a döntéshozók elgondolkodtak egy pillanatig is azon, hogy mi keresni valója van egy egészségügyi iskola néhány osztályának egy építőipari szakképző iskolában? Egyáltalán miért kell jogutód nélkül megszüntetni és feldarabolni egy olyan iskolát, ahol az egészségügyi szakképzésben végzők nagy része tanul?

A SÉSZ rendkívül károsnak, szakmaiatlannak és ostobának tartja a fenntartó döntését, amelyet nem is kívánnak indokolni, hiszen nem kötelességük! Ki fogja a döntéshozót és családját ápolni, gondozni, ha most az egészségügyi középfokú képzés utolsó bástyáját is ledöntik?

Várjuk Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár véleményét is, akinek gondoskodnia kellene az egészségügyi törvényben meghatározott minimumfeltételek - így többek közt a humán erőforrás - biztosításáról is!

A SÉSZ szerint a rövidtávú és önző célokat alá kell rendelni a magyar nemzet jövőjét érintő kérdésnek!

A SÉSZ szolidaritását fejezi ki a Raul Wallenberg Egészségügyi Szakközépiskola és Szakiskola minden tanárával és diákjával!!

 

SÉSZ

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Monday the 29th. .