A vonzó megjelenés gyakran jár együtt társadalmi sikerekkel, még akkor is, ha az illető nem túl okos. Erre a következtetésre jutottak amerikai tudósok, mikor megvizsgálták egy wisconsini iskolában a diákok élettörténetét.
 


  A kutatók szerint, a sikeres karrier építésében a szép arc kiemelt szerepet játszik. Összegezve a kutatás eredményeit, azt találták, hogy  a szép emberek sikeresebbek a karrierjükben, és ez azután sem változik, hogy szépségük a korral együtt halványodni kezd.
 
   A szakértők elemezték a gyerekek adatait, miután azok befejezték az iskolát, és megkezdték önálló életüket. A vizsgálatot végzők olyan paraméterekre helyezték a hangsúlyt, mint a megjelenés, a teljesítmény, és a társadalmi osztály. A vizsgálat során kiderült, hogy a legnagyobb társadalmi siker, a  diploma megszerzése után következett be a vonzó megjelenésű embereknél. Jobb munkát kaptak, és gyorsabb ütemben növekedett karrierjük is, függetlenül jegyeiktől, vagy az IQ-juktól. 
 
   A kutatók rájöttek, hogy a karrier szinte minden szakaszában megfigyelhető volt az a tendencia, mely szerint, az érdekesebb, színesebb, feltűnőbb megjelenésű emberek rangosabb pozíciót kaptak, mint azok, akik átlagos megjelenéssel rendelkeztek. Emellett ezek az emberek nagyobb elismerésnek örvendtek az egyetemen, és gyakrabban jutottak jól fizető pozíciókhoz. Ez a társadalmi egyenlőtlenség  kutatók szerint, azzal magyarázható, hogy a szép emberek általában sokkal magabiztosabbak, a magabiztos emberekben, pedig mások is jobban bíznak. Így működik az emberi elme.

Forrás: otvenentul.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Wednesday the 20th. .