A magyar kormány, a munkáltatók, a civilszervezetek, a szakszervezetek és a munkavállalók számára ajánlásokat dolgozott ki az 55 év felettiek foglalkoztatásának javítására a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) alkotta konzorcium - jelentette be Lajtai György, a MOSZ projektvezetője csütörtökön, sajtótájékoztatón, Budapesten.

A konzorcium a Svájci-Magyar Együttműködési Program testvértelepülési és partnerségi pályázati alap 33 millió forint támogatásával "Az idősebb korosztályhoz tartozó munkavállalók foglalkoztatását elősegítő megoldások kidolgozása és népszerűsítése a svájci tapasztalatok felhasználásával" című, kétéves projekt keretében dolgozta ki ajánlásait a svájci munkavállalói érdekképviselet, a Travaill.Suisse partner bevonásával.

 A projektzáró konferenciát megelőző sajtótájékoztatón Lajtai György kiemelte: ajánlásaikban többek között szerepel a rendelkezésre álló pénzügyi források célzottabb felhasználása, a munka melletti képzés erőteljesebb támogatása, valamint az, hogy legyen több ideje munkát találni ennek a korosztálynak álláskeresési támogatás mellett.

 Forrás: Világgazdaság

 

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Sunday the 18th. .