Az idei év fő fegyvere az álláskeresésben az lehet, ha személyes honlapot hoznak létre a munka után kajtatók. A személyes bemutatást így ugyanis egy új szintre lehet emelni.


A Business Insider megnézte, hogy melyik lehet az idei évben az egyik legjobb megoldás arra, hogyha ki akarunk tűnni a munkaerőpiacon a többi álláskereső közül. Ez pedig az, hogy az álláskereső saját weboldalt készít magának. A munkaadók ugyanis nem csak az álláskeresők tapasztalatára kíváncsiak, hanem arra is, hogy kulturálisan beleillenek-e cégükhöz az adott illetők.

A saját weboldal azért is fontos, mivel ma már a munkaadók többsége online keres munkavállalók után, sok esetben pedig a közösségi oldalakon található információk nem elegek. Kutatások emellett azt bizonyítják, hogy azok közül az illetők közül, akiknek van személyes weblapjuk, 50 százalék szerint nagyon fontos ez a személyes "márkájuk" felépítése érdekében. 61 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy a személyes honlapjuk, illetve blogjuk megléte hozzájárult ahhoz, hogy munkát találjanak.

De mi is legyen rajta egy ilyen személyes weblapon, blogon? Először is egy kisebb bemutatkozás névvel, fotóval, emellett írjuk le azt, hogy pontosan mivel is foglalkozunk, illetve bármilyen egyéb olyan információt, amire büszkék vagyunk. Ezek után jöhet a hosszabb bemutatkozás, ahol a hobbikat és érdeklődési köröket is ki lehet fejteni. Ne felejtsük el a munkatapasztalatainkat sem, figyeljünk a pontos dátumokra és a helyesírásra is.

Ha van olyan lehetőség a weboldalon, akkor érdemes lehet blogot is írni, ezzel be tudjuk mutatni, hogy mi az, ami érdekel minket, és képet adhatunk fogalmazási képességünkről is. Ne felejtsük el a tanulmányainkat sem, illetve korábbi munkáinkról, projekteinkről szúrhatunk be példákat (ez különösen grafikusoknál, marketingeseknél jöhet jól). Ezek után további ismereteinket is beírhatjuk, de csatolhatunk referenciákat is, illetve különböző díjakat is (ha szereztünk). Végül pedig linkeljük be az elérhető közösségi médiaprofiljainkat, és legyen egyszerű kapcsolatba lépni velünk (e-mail, telefon például).

Forrás: hvg.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT)
1146 Budapest, Thököly út 58-60.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel/Fax: (1) 473-14-29

Sajtókapcsolat: Kiss Balázs
Telefon: +3620-666-3539
Email: sajtó@eszt.hu

Wednesday the 19th. .